F.A.Q.

Veelgestelde vragen
Antwoord op algemene vragen

De belangrijkste vragen over Commander en het oplossen van de meest voorkomende problemen. Ga voor vragen over de regels naar het Community Forum.

Bij de meeste evenementen kun je wel een deck lenen, maar het loont om je eigen kaarten te gebruiken. Als jouw (precon) deck een te laag niveau heeft, dan kun je dat ook vooraf met je medespelers bespreken.

Gebruik deze tabel om een indicatie te krijgen van het niveau (power level). Lees het goed door en speel een aantal keer met het deck om te kijken of het wel klopt.

Een “precon” of “preconstructed deck” slaat normaliter op een deck dat is gemaakt door Wizards of the Coast. Het niveau is relatief laag en er zitten vaak kaarten in die niet helemaal erbij passen. Sommige spelers gebruiken de term “upgraded precon” om aan te geven dat er kaarten zijn vervangen. Dit is echter geen precon meer.

Het spelen met sleeves is niet per se verplicht bij Casual Commander, maar wordt wel aangeraden. Het zorgt ervoor dat je kaarten langer meegaan en niet herkenbaar zijn door kleine verschillen.

Om te voorkomen dat kaartjes aan de tafel blijven plakken, of erger, is het raadzaam om een speelmat (playmat) te gebruiken in openbare gelegenheden. Ook kan iedere speler hiermee netjes het eigen speelgebied afbakenen.

De voorwaarden voor het gebruik van de website vind je hier.

EDH, of Elder Dragon Highlander is een Magic: the Gathering variant die je speelt met een deck van (normaliter) 100 kaarten.

Het deck bestaat uit allemaal unieke kaarten*, een hoeveelheid basic land en één (soms twee) “generaals”, oftewel de commander.

Meer hierover is te lezen in het artikel “De Commander“.

* Zie ook de (Engelstalige) site: https://magic.wizards.com/en/formats/commander

Casual EDH bevat onofficieel Fan Content toegestaan volgens de Fan Content Policy. Niet goedgekeurd / ondersteund door Wizards. Delen van de gebruikte materialen zijn eigendom van Wizards of the Coast. ©Wizards of the Coast LLC.

Interne Links

Sociale Media